Intrebari frecvente

Cum pot afla prețul unei sesiuni?

Pretul fiecărui tip de sesiune, îl găsiții pe site, în secțiunea „Preturi”.

Când trebuie sa programez sesiunea?

Pentru ca sesiunea foto sa poată avea loc în perioada dorită de dumneavoastră, e important să rezervăm o dată, cu min. 6 săptămâni înainte. Sesiunile de nou născut se programează în ultimul trimestru de sarcina, iar eu voi rezerva provizoriu o data, în funcție de estimarea pe care o face medicul, iar după ce bebelușul se naște, vom stabili împreuna data exacta a sesiunii.

Care e vârsta ideala pentru o sesiune de bebeluș?

Unii părinti doresc sa surprindă mai multe etape din primul an de viata, asa ca, vor programa, pe lângă sesiunea de nou născut, alte 2-3 sesiuni de bebeluș. În acest caz, recomand ca prima sesiune de bebeluș sa se facă abia când a împlinit 5 luni. La aceasta vârsta, bebelușul poate fi așezat în șezut nesprijinit sau pe burtica (fără a se simți inconfortabil), răspunde la stimuli și păstrează contactul vizual pentru o perioada mai lunga, cu cei care ii vorbesc. Totuși, la aceasta vârsta, bebelușul obosește destul de repede, iar pozițiile în care poate fi așezat, sunt limitate. Din acest motiv, recomand ca sesiunea foto de bebeluș sa se facă după 7 luni, când bebelușul sta bine în șezut nesprijinit, interacționează foarte bine cu cei din jur, rade foarte mult și nu obosește repede. La aceasta vârsta, sesiunea foto va fi relaxată, oferind părinților o experiența amuzantă.

Care este vârsta ideala pentru sesiunea de nou născut?

Este ideal ca sesiunea foto de nou născut sa se facă în primele 14 zile de viata, când bebelușul are somnul profund și poate fi mișcat în timpul somnului. Doar în această perioadă, se pot face fotografii în pozițiile specifice, poziții pe care bebelușul le-a experimentat încă de când era în burtica. Cu fiecare zi care trece, sesiunea de nou născut poate fi mai greu de realizat, iar șansele ca bebelușul sa poată fi fotografiat în aceste poziții, scad.

Ce recuzita aduc la studio?

O mare parte din obiectele de recuzită pe care le vedeți în imaginile mele, îmi aparțin. Astfel, pentru sesiunile de bebeluș va trebui sa aduceți cu dumneavoastră doar o periuța pentru par și 3-4 ținute iar pentru sesiunile de nou născut, lăpticul, o suzeta, scutece și traverse impermeabile și periuța pentru par.

De ce exista o diferență de preț intre tipurile de sesiuni?

Pentru ca sesiunile de nou născut sunt mult mai solicitante și necesită mult mai mult timp atât pentru fotografiere cât și pentru editare, au un preț mai mare spre deosebire de sesiunile de bebeluș sau maternitate, care sunt mult mai relaxate și a căror durata este mai mică.

Cate imagini primesc?

Pentru ca sesiunile sunt diferite, numărul de imagini diferă, în funcție de tipul de sesiune:

O sesiune de nou născut se realizează mult mai dificil, necesită timp pentru pregătirea fiecărui cadru și pentru aranjarea bebelușului. Un nou născut o data aranjat, nu își va modifica foarte mult poziția, asa ca fiecare poziție va fi pregătita cu multa minuțiozitate de fotograf. Pachetul foto de nou născut cuprinde aprox. 30 de fotografii.

Sesiunea foto de bebeluș sau copilaș mai mare, în studio, este mai ușor de realizat, pregătirea recuzitei nu mai necesita atât de mult timp, iar bebelușul își va schimba poziția și expresia fetei de la o imagine la alta. Acest pachet foto, cuprinde aprox. 50-60 de fotografii în format electronic.

Sesiunea foto în natură, nu necesita aranjarea unor obiecte de recuzită, copilașii vor fi surprinși, în timp ce vor fi liberi sa se miște și sa se așeze în diverse locuri, pe care eu le voi sugera. Din acest motiv, pachetul foto în natura cuprinde în jur de 70-90 de imagini.